Výstava Barvy & světla

Představte si, že na starém nádraží zastavíte čas a přidáte nějaká umělecká díla. Vznikne galerie s kouzelným geniem loci. V místech prodeje vstupenek si můžete koupit občerstvení, pohledy a knížky, posedět na gauči s kávou a vínem.


Procházet se po vzorovaných kachličkách na podlaze, obdivovat exponáty a na chvíli se zastavit na kus řeči u pultíku před prodejním okýnkem mezi litinovými ornamenty.


V jednom koutku se pod barevným vánočním osvětlením rozložil celý malý antikvariát. A nad ním visí na nitích perokresby. To je prostě sen!


A mezi tím vším se, úplně všude, třepotá moje závěsné origami. Konečně vidím všechny závěsy v prostoru, jak se otáčejí, pohupují v závanech vyvolaných kolemjsoucími. Je to vážně nádhera.


Děkuji moc Jindřichu Čechovi z magazínu Ars Poetica za to, že si moje výtvory vybral a tak krásně začlenil do prostoru amezi ostatní výtvarná díla.
Celá výstava působí velmi poeticky, z jiného světa, do kterého občas nakoukneme za krásných bezprizorních večerů.


Moje výstavní premiéra. Byl to pro mě vážně zážitek, jít se podívat v pátek večer na vernisáž. Světlo z venku měnilo barvu do růžova a uvnitř se přelévala spousta lidí, někteří v hodně zvláštních oblečcích.


Kdybyste se chtěli jít také pokochat tou zvláštní atmosférou, navštivte Plzeň - Zastávku, výstava trvá do 13. října.

Komentáře

Okomentovat

Oblíbené příspěvky